maanantai 12. marraskuuta 2012

Valvotaan!Kristus on kuollut puolestamme, jotta saisimme elää yhdessä hänen kanssaan, olimmepa valveilla tai kuoleman unessa. Rohkaiskaa ja vahvistakaa siis toinen toistanne, ja niinhän te teettekin. 1. Tess. 5: 10-11

Viikkoa ennen tuomiosunnuntaita meitä kehotetaan valvomaan, olemaan hereillä ja huomaamaan, mitä tapahtuu. Tässäkin meille annetaan esimerkiksi Kristus.

Hän ei tarvinnut kenenkään todistusta ihmisestä, sillä hän tiesi itse, mitä ihmisessä on (Joh. 2: 25). Hän tunsi sekä itsensä että ihmiset, joiden kanssa eli ja joita tapasi.

Hän eli sen mukaan, minkä itse koki oikeaksi. Taittoi tähkäpäitä nälkäänsä ja paransi apua pyytävän, vaikka oppineiden silmissä kumpikin oli lepopäivänä sopimatonta. Jättipä joskus kätensäkin pesemättä vastoin ohjeita.

Hän kuunteli itseään ja taivaallista Isäänsä. Hän kertoi avoimesti, mitä näki ympärillään ja mitä siitä ajatteli. Hänelle oli oma ilo ja sisäinen rauha tärkeämpää kuin se, mitä muut hänestä ajattelivat. Ilo ja rauha tarttuivat muihinkin.

Kuunnellaan mekin sisintämme, sitä mitä pohjimmiltamme elämältämme haluamme ja mikä omantuntomme mukaan on oikein. Ei mennä muitten mukana.


Kaarina-lehteen 14.11.2012

Ei kommentteja: