lauantai 13. lokakuuta 2012

Vihastukaa, mutta älkää syntiä tehkö!

 
Kaksitoistavuotiaana poika pääsi mukaan pääsiäisjuhlille suureen kaupunkiin, temppeliinkin. Hän vaikuttui näkemästään ja kuulemastaan niin, ettei malttanut lähteä kylän muun väen mukana kotiin, vaan jäi vielä kuuntelemaan opetusta Jumalasta ja kyselemään lisää.

”Miksi teit meille tämän?” hänen äitinsä kysyi, kun vihdoin löysi hänet. ”Isäsi ja minä olemme etsineet sinua, ja me olimme jo huolissamme.”

Kaksitoistavuotias vastasi: ”Mitä te minua etsitte? Ettekö tienneet, että minun pitää olla isäni luona?”

Aikuisena hän näki temppelissä kauppiaita, jotka myivät härkiä, lampaita ja kyyhkysiä, ja rahanvaihtajia. Hän teki nuoranpätkistä ruoskan ja ajoi heidät kaikki temppelistä lampaineen ja härkineen. Hän paiskasi vaihtajien rahat maahan ja kaatoi heidän pöytänsä. Kyyhkysten myyjille hän sanoi: "Viekää lintunne pois! Älkää tehkö Isäni talosta markkinapaikkaa!"

Hän oli äidilleen tyly Kaanan häissä, kun äiti toivoi häneltä ihmettä. Hän nuhteli pelkääviä opetuslapsia myrskyssä: ”Te vähäuskoiset”! Kuningas Herodeksesta hän sanoi: ”Se kettu”! ja fariseuksille: ”Te kyykäärmeiden sikiöt”!

Positiivinen viha on rajan asettamista itsen ja toisen välille ja itsenäistymisen ehto. Ihmisen on kyettävä sanomaan ”ei” toiselle voidakseen erottua hänestä ja voidakseen tietää, kuka on, ja voidakseen ajatella itse.

Vihaaminen on oikein. Niin kauan kuin ihminen puhuu vain hyvää, hän yleensä valehtelee.Merja Auer saarnaa Jeesuksen ja meidän vihastamme Kaarinamessussa 21.10. klo 17 Kaarinan kirkossa
 
Kaarina-lehteen 17.10.

Ei kommentteja: