perjantai 1. huhtikuuta 2011

Heräsin puoli viisi. Nousin puoli kahdeksan. Join kofeiinitonta murukahvia koska kofeiinillinen oli loppu ja söin juustosämpylän. Luin Turun Sanomista sarjakuvat, silmäilin etusivun ja kulttuurisivut. Oikaisin itseni sohvalle odottamaan että kello tulisi 8.15 ja kuolinviestipäivystys loppuisi ja voisin mennä suihkuun. 8.45 menin suihkuun ja pesin tukan. Palelin hiukan, annoin veden valua koko ajan.

Katsoin sähköpostit, facebookin ja bloggerin listan, luin yhden blogipäivityksen ja pelasin pari sudokua. Pesin hampaani ja puin päälleni ja kävelin bussipysäkille. Bussissa tutustuin kirkon tulevaisuusselonteon loppusivuihin. Kävelin torilta työpaikan ruokalaan kahville ja sieltä kulttuuripääkaupunkiprojektisihteerin työhuoneeseen puhumaan rippikouluprojektin budjetista ja kuuntelemaan kehuja.

Katsoin sähköpostit, facebookin ja bloggerin listan. Vastasin sähköpostikysymykseen teologiharjoittelijoiden kouluhartauksista ja lähetin projektisihteerille projektimateriaalia eteenpäin toimittamista varten. Kävin monistamossa kysymässä projektia varten 130 kierrätettyä pahvikorttia. Kävin ruokalan keittiössä kysymässä aaltopahvia kortteja varten. Söin kirjolohta, hiukan muusia ja vihanneksia. Osallistuin keskusteluun aprillipiloista. Ostin seitsemän tuoretta sämpylää.

Kävelin sillan yli bussipysäkille. Menin bussiin ja katselin ikkunasta ihmisiä, näyteikkunoita ja metsää. Soitin ovikelloa, tervehdin kissaa, äitiä ja tyttöä. Lupasin juoda teetä. Silitin ruokapöydällä olevaa pehmeää kissaa ja yritin jutella tytön kanssa. Juttelin äidin kanssa. Nousin seisomaan ja lähdin pois. Soitin taksin. Soitin nuorisotyöntekijälle ja kerroin etten ollut hänen luonaan rippikoulupalaverissa niin kuin olin luvannut. Menin taksiin ja sovin nuorisotyöntekijän kanssa uuden palaveriajan. Keskustelin kuljettajan kanssa siitä, kuinka hauskaa vihkimisissä ja hautajaisissa voi olla.

Kävin vessassa ja tervehdin viestintätyöryhmän jäseniä. Keitin heille kahvia. Halkaisin sämpylät ja hain kylmiöstä margariinia ja juustoa ja maitoa ja kaapista keksejä ja astioita. Joimme kahvit keittiössä seisten ja annoimme johtavalle diakonille ohjeita viranhakijoiden haastattelemista varten.

Aloitimme kokouksen virrellä 61 ja ajatuksilla, joita päässäni sattui olemaan. Päätimme ettemme tarvitse sihteeriä emmekä muistioita. Hahmottelimme tehtäviämme.

Katsoin sähköpostit, facebookin ja bloggerin listan. Luin läpi seurakuntasihteerin tekemät lehti-ilmoitukset. Soitin pääsiäiskonsertin esiintyjälle ja sovin konsertin mainostamisesta. Kirjoitin siitä tiedotteen, laitoin kotisivulle ja lähetin hänelle tarkistettavaksi. Juttelin parin kolleegan kanssa. Päivitin pari tilaisuutta kotisivujen tapahtumakalenteriin. Katsoin sähköpostit, facebookin ja bloggerin listan. Vastasin yhteen sähköpostiin. Otin yhden kopion. Söin sämpylän ja kaksi keksiä, join teetä.


Kävelin bussipysäkille. Otin kännykällä kuvan esiin työntyvistä kukanversoista. Bussissa lähetin sen facebookiin. Jäin pois Puutorin pysäkillä. Taidemuseon ohi kuljettuani muistin, että olin ajatellut käydä katsomassa Otto Mäkilän näyttelyn ja että oli perjantai-ilta joten sisään pääsisi ilmaiseksi. Katsoin näyttelyn. Olin tyytyväinen siitä että olin yksin. En kysynyt tutunnäköiseltä mieheltä, oliko hän tuttu. Ostin teetä ja piirakkaa ja luin Mäkilän yksinäisyydestä.


Rakennustyömaan kohdalla kaivoin laukusta digikameran. Kaupasta ostin leivän, kahvia, omenia ja purjosipulin. Katsoin sähköpostit, facebookin ja bloggerin listan. Kommentoin yhtä blogikirjoitusta. Söin purjomunakasta ja selasin lehden loppuun. Pelasin pasianssia. Luin munkki Serafimin kirjaa. Mietin, onko onnellisuutta mahdollista kuvata.

Ei kommentteja: