maanantai 11. maaliskuuta 2013

Minun henkeni riemuitseeVitsi tappaa tunteet, toteaa joku Facebookissa. Tv-dokumentti näyttää, kuinka lähes koko urheilumaailma välttelee kertomasta totuutta dopingista, välttelee ”katastrofaalista häpeää”.

Nauru karkottaa ikävän tunteen. Vaikeneminen pitää sen ainakin osittain muilta piilossa. Jäljelle jää vain epämääräisen tyytymätön olo.

Kun enkeli näyttäytyy Marialle, tämä ei pakene pelkoaan nauruun niin kuin Saara aikoinaan. Maria ei kiellä huoltaan outoja puhuvasta pojastaan, vaikka poika hermostuu sen ilmaisemisesta. Maria ei välttele ristin luo tuloa, kun poika kärsii häpeärangaistuksen.

Tie hetkeä kestävämpään iloon vie totuuden tunnustamisen kautta, häpeän kautta. Tässä olen ollut liian arka, tässä ilmaissut vihani epärakentavasti, tässä en osannut kunnioittaa toista sellaisena kuin hän on, tässä en kestänyt myöntää olevani itse samanlainen kuin ihminen joka minua suututtaa.

Tähän nöyryytykseen myönnyttyäni minut valtaa ilo siitä että olen olemassa ja ilo ihmisistä ja asioista joita minulla on. En enää kaipaa jatkuvasti jotakin uutta ja entistä ihmeellisempää.

Merja Auer johdattelee Ilo olla olemassa –Kaarinamessun Marian ilmestyspäivänä 17.3. klo 17


Kaarina-lehteen 13.3.2013

1 kommentti:

Blogger kirjoitti...

Ever wanted to get free YouTube Subscribers?
Did you know you can get these ON AUTOPILOT & ABSOLUTELY FOR FREE by using Like 4 Like?